Praktijk Hoofddorp, Voetreflex- en massagetherapie

Chakra massage

Chakra massage
Een chakra kan je je voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen. In ons lichaam zijn honderden van deze energiecentra aanwezig, waarvan er zeven de belangrijkste zijn.
Deze massage kan ingezet worden bij het openen van deze 7 chakra’s. Waar een “normale” massage voornamelijk gericht is op lichamelijke klachten, richt deze massage zich ook tot het innerlijke.
Wanneer je zowel mentaal als fysiek geen klachten hebt, kan dit erop duiden dat alle 7 chakra’s in balans zijn. Helaas komt dit in de wereld van vandaag niet vaak voor. Chakra’s raken door vervelende gebeurtenissen of ervaringen uit balans.
Wanneer een chakra uit balans is kan dit op vele verschillende manieren tot uiting komen. Denk aan last van de onderrug of pijn op de borst, maar ook aan dominantie of onverschilligheid.
Wanneer dit aan de hand is kan een massage van de chakra’s uitkomst bieden. Met een chakra massage behandel je zowel fysieke als mentale klachten.

Werking
Bij iemand met chakra blokkades kan de energie niet zomaar zijn weg langs de chakra’s volgen. Door middel van massage wordt de energiestroom langs alle chakra’s begeleidt waardoor de balans wordt hersteld. Het kan zijn dat bij het openen van de chakra’s veel emoties loskomen. Uiteraard ga ik hier heel zorgvuldig mee om. Na een behandeling zal je merken dat zowel je lichamelijke als emotionele klachten zijn aangepakt.