Praktijk Hoofddorp

Voetreflex- en massagetherapie

TuiNa

Bij TuiNa wordt uitgegaan van een authentieke Chinese filosofie en eeuwenoude geneeswijze. Een TuiNa-behandeling heeft als doel het stimuleren en reguleren van het meridiaansysteem: door middel van energie- en bloeddoorstroming worden lichaam en geest in balans gebracht, en worden blokkades opgeheven.

Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Volgens de Chinese geneeskunde veroorzaken blokkades/stagnatie in het meridiaansysteem ziektes en geestelijke disbalans. Door een TuiNa-behandeling komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd.

Ter ondersteuning van de handeling kan er gebruik gemaakt worden van Cupping, Moxa of Guasha. Cupping is een methode waarbij de huid vacuüm wordt gezogen, Guasha is een techniek waarbij met een speciale jadesteen over de huid wordt geschraapt en Moxa (bijvoetkruid) is een techniek waarbij door middel van een stick energiepunten in het lichaam worden verwarmd.